Ingredienser (1 sats ≈ 6-8 bitar):
Botten:
Botten:
- 1 dl solrosfrön (62 g)
- 4 dadlar (28 g)
- 1 msk flytande kokosolja (12 g)
- 4 tsk raw kakao (8 g)
- ca 20-30 steviadroppar
- 1 nypa vaniljpulver
- 1 nypa salt
Blåbärslager:
*Quinoapuffarna suger upp lite vätska i efterhand, så att kakan blir lite mer fast efter nån timme i kylskåpet. Kan bytas ut mot ca 1 tsk chiafrön eller ev. 1/4 dl fint mixade nötter. (Mixa då lite extra nötter innan och lägg åt sidan så länge. Tillsätt vid sista mixningen.)
- 1 dl paranötter (68 g)
- 1/2 dl cashewnötter (33 g)
- 2 msk flytande kokosolja (24 g)
- 90 g blåbär, färska eller tinade
- 1/2 dl quinoapuffar (7 g)*
- 1 krm vaniljpulver
- 40-50 steviadroppar
*Quinoapuffarna suger upp lite vätska i efterhand, så att kakan blir lite mer fast efter nån timme i kylskåpet. Kan bytas ut mot ca 1 tsk chiafrön eller ev. 1/4 dl fint mixade nötter. (Mixa då lite extra nötter innan och lägg åt sidan så länge. Tillsätt vid sista mixningen.)
Gör så här:
- Botten: Mixa solrosfrönen till ett fint pulver. Tillsätt dadlar, salt, vaniljpulver och kakao och mixa igen.
- Tillsätt 1 msk kokosolja (värm kokosoljan i en skål över vatten eller i micron på svag effekt), steviadroppar och mixa en sista gång. Kolla så att det går att trycka till blandningen utan att den smular sönder för lätt (tillsätt annars lite vatten). Tryck ut blandningen i en fyrkantig eller rund form på ca 13-15 cm i diameter och ställ in i kylskåp.
- Blåbärslager: Mixa nötter och vaniljpulver noga. Tillsätt blåbären och stevia och mixa igen.
- Tillsätt 2 msk kokosolja och mixa en sista gång. Rör sen ner quinoapuffarna och blanda väl. Häll smeten på bottenlagret och ställ in i kylskåpet. Låt stelna i minst en timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar