Ingredienser (1 portion):
Ingredienser:
Cashewmajonäs (till en hel kycklingfilé ≈ 3 portioner)**:
* I näringsberäkningen räknat med 10 g teriyakisås.
Ingredienser:
- 1/3 kokt kycklingfilé (50 g)
- 2 ekologiska ägg
- en näve mangold/spenat (20 g spenat)
- 30 g getost, 25 % fett
- sriraschasås, alt. stark, mindre söt chilisås*
Cashewmajonäs (till en hel kycklingfilé ≈ 3 portioner)**:
- 1/4 dl cashewnötter, alt. solrosfrön för nötallergiker (6 g x 3 portion, här cashewnötter)
- 1 msk näringsgäst (1,32 g x 3 portion)
- vatten + salt + ev. lite stevia
* I näringsberäkningen räknat med 10 g teriyakisås.
** Eftersom det är svårt att göra sån liten mängd sås avser måtten här för en hel kycklingfilé, vilket kan fylla 3 wraps, alltså tre portioner cashewmajonäs.
Gör så här:
Gör så här:
- Koka kycklingfilé i buljong och låt den svalna.
- Mixa cashewnötter med näringsgäst och tillsätt sen vatten, salt och eventuellt lite stevia till lagom konsistens och smak. Skär kycklingen i bitar, rulla runt den i ”majonäsen” och ställ den sen svalt. (Nötterna kommer suga upp en del vätska och ”torka upp” majonäsen i efterhand, så den kan vara lite lös när man rullar runt kycklingen i den.)
- Vispa ihop äggen och stek dom i en ganska stor stekpanna på mellansvag temperatur. När wrapen nästan är genomstekt vänd den med hjälp av en tallrik och stek sen på andra sidan. (Tillsätt ev. 1 tsk rapsolja i äggblandningen.)
- Fyll wrapen med kyckling, sallad, getost och stark chilisås. Servera eller försvara i kylskåp nån dag eller två.
En wrap innehåller ca: 360 kcal, 32 g protein, 5 g kolhydrater, 23 g fett och 1 g fiber. Enligt Livsmedelsverkets näringsberäkningar täcker en portion det RDI av minst 25 % av vitaminerna folat, A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E, K samt mineralerna fosfor, jod, järn, selen och zink.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar