söndag 2 mars 2014

Ihopsläng

Det här här ännu ett sånt där typ av ihopsläng (med kycklingrester) som jag bara älskar. Det är ju egentligen en typ av sallad men upplägget och att man inte bara blandar runt alla grönsaker och smaker gör det mycket roligare att äta samt godare, tycker jag. Och en raw sås är såklart ett måste! Här gjorde jag en av mina favoritsåser, med näringsgäst i, vilket gör att den smakar ost! Receptet har jag delat tidigare här.


Ingredienser (1 portion):

Huvudingredienser:

  • 110 g kycklinglår utan skinn
  • 1/2 morot (50 g)
  • 1 liten stjälk selleri (40 g)
  • 1 stort romansalladsblad (50 g)
  • 1/2 stor rödbeta eller en hel liten (80 g)
  • 2 1/2 champinjoner (55 g)*
  • ca 1/3 squash 20-25 cm (80 g)
  • kryddor till marinad*: vitlökspulver, grillkrydda, cayennepeppar, honung, tamarisoja och rapsolja. 1 tsk (3,6 g) rapsolja är medräknad i näringsberäkningen.

Blanda kryddor med soja, honung och olja. Marinera tunt skivad champinjon i ca tio minuter och låt den sen rinna av på papper.

En portion (inklusive en portion sås) innehåller ca: 365 kcal, 31 g protein, 24 g kolhydrater, 16 g fett och 8 g fiber. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar