söndag 9 mars 2014

Äggfrukost med frukt, sallad och getost

Det här är inte så mycket av ett recept, utan snarare ett förslag på en bra, hälsosam, näringsrik och mättande frukost. Löskokta ägg med frukt, sallad och getost.


Ingredienser (1 portion):

Ingredienser:
  • 2 ekologiska ägg (110 g)
  • 1 lite blodapelsin (70 g)
  • 1 litet päron (160 g)
  • ca 1/4 mango (60 g)
  • 20 g mangold (här spenat, 20 g)
  • 25 g getost, 25 % fett

    Gör så här:

    1. Koka äggen i ca 5 1/2 minut.
    En portion innehåller ca: 395 kcal, 21 g protein, 35 g kolhydrater, 19 g fett och 9 g fiber. Täcker enligt Livsmedelsverkets näringsberäkningar minst 25 % av RDI av vitaminerna folat, A, B2, B6, B12, C, D, E, K samt mineralerna fosfor, jod, kalium och selen.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar