Ingredienser (1 portion):
Chokladröra:
Chokladröra:
- 3/4 dl havregryn (30 g)
- 1 dl kvarg, 1 % fett (100 g)
- 2-3 tsk kakao (2 tsk, 4 g)
- en nypa vaniljpulver
- stevia
- ca 1/4 - 1/2 dl vatten
Myntaröra:
- 1 kvist färsk mynta, alt. 1 msk torkad (3 g)
- 1 näve bladspenat (25 g)
- 1 torkad/färsk dadel (7 g)
- 3/4 dl kvarg, 1 % fett (75 g)
- en nypa vaniljpulver
- stevia
- ca 1/4 vatten
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till chokladröran och låt stå i minst 15 min så att havregrynen blir mjuka.
- Mixa spenat, mynta och dadel med vatten i en liten bunke med höga kanter (jag använde min mixerstav). Mixa tills blandningen är slät. Blanda ner resterande ingredienser till myntaröran och rör om ordentligt. Varva och servera med chokladröran.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar