tisdag 11 mars 2014

Kesomousse med chiapudding och frukt

Keso när den är som bäst, mixad! Jag brukade vara fixerad vid havregrynsgröt till frukost (vilket jag fortfarande äter om jag ska träna på förmiddagen). Dock mättar proteinrika frukostar längre, tycker jag, och är bättre att äta om man inte ska träna de närmsta timmarna efter frukost. Det här är en frukost som är rik på protein, fiber och bra att äta om man har ganska många timmar tills nästa mål.


Ingredienser (1 portion):
  • 1 msk chiafrön
  • 1/2 msk bipollen, kan uteslutas (4,5 g)
  • 1 tsk agavesirap/honung (5 g agavesirap)
  • 1/2 msk bipollen, kan uteslutas (4 g)
  • 1 msk skalade hampafrön (8 g)
  • 1 1/2 dl keso, 4 % fett (150 g)
  • 1 kiwi (70 g)
  • 75 g hallon (frysta)
  • 75 g björnbär (frysta)
  • vaniljpulver
  • stevia
  • (torkad kokos till garnering, ej med i näringsberäkningen)

Gör så här:
  1. Blanda chiafrönen med agavesirap, bipollen, lite vaniljpulver och ca 1/2 - 3/4 dl vatten och låt svälla till en pudding (ca 10-20 minuter).
  2. Mixa keso med vaniljpulver och ev. stevia till en slät mousse. Lägg kesomoussen i en skål.
  3. Mixa hampafrönen fint med lite vatten och blanda sen ned i chiapuddingen. Servera kesomousse med chiapudding, bär och hackad frukt. 

En portion innehåller ca: 360 kcal, 25 g protein, 31 g kolhydrater, 14 g fett och 15 g fiber. Täcker ca 20 % eller mer av det RDI (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar) av vitaminerna folat, B1, B2, B12, C samt mineralerna fosfor, kalcium, kalium och magnesium.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar