Ingredienser (1 portion):
Huvudingredienser:
Raw Cashewostsås*:
* En portion sås innehåller ca: 130 kcal, 5 g protein, 6,5 g kolhydrater och 9,5 g fett.
** En portion sås innehåller ca: 32 kcal, 1 g protein, 3 g kolhydrater och 2 g fett.
Gör så här:
Huvudingredienser:
- 100 g nötfärs
- 4-5 små eller 2-3 stora romansalladsblad (55 g)
- 1/3 gul paprika (60 g)
- 8 cm gurka (60 g)
- valfria kryddor till nötfärsen, förslagsvis grillkrydda eller tacokrydda
Raw Cashewostsås*:
- 15 st cashewnötter (20 g)
- 1 msk näringsgäst (4 g)
- vatten till lagom konsistens
- kryddor: lökpulver och salt
Raw Tomatsås**:
- 2 blötlagda soltorkade tomater (14 g)
- ca 7 st cocktailtomater (42 g)
- kryddor: vitlökspulver, cayennepeppar, grillkrydda, honung
* En portion sås innehåller ca: 130 kcal, 5 g protein, 6,5 g kolhydrater och 9,5 g fett.
** En portion sås innehåller ca: 32 kcal, 1 g protein, 3 g kolhydrater och 2 g fett.
Gör så här:
- Cashewostsås: Mixa cashewnötter med näringsgäst och vitlökspulver tills nötterna är fint hackade. Tillsätt vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt.
- Tomatsås: Mixa blötlagda soltorkade tomater med 3-4 cocktailtomater. Tillsätt resten av tomaterna med kryddorna och mixa igen.
- Stek köttfärsen med valfria kryddor. Skölj och skär upp paprika och gurka samt salladsblad. (Personligen tycker jag smakerna på grönsakerna framhävs om dom är i rumstemperatur snarare än kylskåpskalla, så jag brukar låta dom ligga framme en stund innan förtäring. ;))
- En portion innehåller ca: 365 kcal, 30 g protein, 16,6 g kolhydrater, 20 g fett och 6 g fiber. Täcker (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar) minst 50 % av RDI av vitaminerna B1, B2, B3, B6 och C samt mineralerna fosfor och zink.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar