fredag 17 januari 2014

Nötfärsfyllda salladswraps med raw tomat- och cashewostsås

Salladswraps! En perfekt rätt när man vill bli av med lite rester. Se bara till att ha en smarrig sås/röra inkluderad. Två såser går ju såklart också bra! ;)


Ingredienser (1 portion):

Huvudingredienser:

  • 100 g nötfärs
  • 4-5 små eller 2-3 stora romansalladsblad (55 g)
  • 1/3 gul paprika (60 g)
  • 8 cm gurka (60 g)
  • valfria kryddor till nötfärsen, förslagsvis grillkrydda eller tacokrydda

Raw Cashewostsås*:

  • 15 st cashewnötter (20 g)
  • 1 msk näringsgäst (4 g)
  • vatten till lagom konsistens
  • kryddor: lökpulver och salt

Raw Tomatsås**:

  • 2 blötlagda soltorkade tomater (14 g)
  • ca 7 st cocktailtomater (42 g)
  • kryddor: vitlökspulver, cayennepeppar, grillkrydda, honung

En portion sås innehåller ca: 130 kcal, 5 g protein, 6,5 g kolhydrater och 9,5 g fett.
** En portion sås innehåller ca: 32 kcal, 1 g protein, 3 g kolhydrater och 2 g fett.

Gör så här:
  1. Cashewostsås: Mixa cashewnötter med näringsgäst och vitlökspulver tills nötterna är fint hackade. Tillsätt vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt.
  2. Tomatsås: Mixa blötlagda soltorkade tomater med 3-4 cocktailtomater. Tillsätt resten av tomaterna med kryddorna och mixa igen. 
  3. Stek köttfärsen med valfria kryddor. Skölj och skär upp paprika och gurka samt salladsblad. (Personligen tycker jag smakerna på grönsakerna framhävs om dom är i rumstemperatur snarare än kylskåpskalla, så jag brukar låta dom ligga framme en stund innan förtäring. ;))
    En portion innehåller ca: 365 kcal, 30 g protein, 16,6 g kolhydrater, 20 g fett och 6 g fiber. Täcker (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar) minst 50 % av RDI av vitaminerna B1, B2, B3, B6 och C samt mineralerna fosfor och zink.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar