Ingredienser (1 portion):
Gör så här:
- 1 äpple (130 g)
- 1 plommon (80 g)
- 1/4 dl blötlagda pumpafrön (17 g)
- 1 msk osötat jordnötssmör (8 g)
- kanel efter smak, ca 1/4 - 1/2 tsk
- ev. stevia och kokosbitar till topping (ej medräknat i näringsberäkningen)
Gör så här:
- Bötlägg pumpakärnorna i minst 1-2 timmar innan servering. (Detta görs för att bryta ner fytinsyra i frönen så att ett större näringsupptag av vitaminer och mineraler blir möjligt. Röran blir även lite saftigare än om man använder torra frön.)
- Mixa pumpakärnorna fint. Tillsätt äpple, kanel samt eventuellt stevia för sötare röra och mixa igen tills röran blir i konsistensen som exempelvis couscous eller bulgur.
- Servera omgående med hackat plommon och jordnötssmör. Toppa med t. ex. kokosbitar eller kakaonibs.
- En portion (topping EJ medräknad) innehåller ca: 244 kcal, 6,6 g protein, 27,5 g kolhydrater, 12 g fett och 5 g fiber. Täcker (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar) minst 20 % av RDI av vitaminerna C och E samt mineralerna fosfor, järn, kalium och magnesium.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar