onsdag 13 november 2013

Sötpotatispytt med bacon och äpple

Min variant av "snabbmat".


Ingredienser (1 portion):
  • 1 äpple (130 g)
  • ca 1/3 bakad eller kokad sötpotatis (75 g) *
  • 40 g fläskbacon
  • 40 g kalkonbacon
  • 3 champinjoner (66 g)
  • 1 näve spenat (25 g)
  • peppar och vitlökspulver

Gör så här:
  1. Skölj och hacka grönsakerna. Hacka upp äpplet. Stek baconen i en stekpanna tills den börjar få färg. (Torka ev ur lite stekfett.)
  2. Tillsätt champinjoner och tärnad sötpotatis och stek med peppar och vitlökspulver. När pytten börjar se färdig ut tillsätt spenaten och låt den bli mjuk. Servera med äpplet eller annan frukt.
* Bakad sötpotatis: Tvätta sötpotatisen och skär den i halvor. Lägg med snittytan ner på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen i ca 40-50 minuter på 200 grader tills potatisen är mjuk. 

En portion innehåller ca: 355 kcal, 16 g protein, 34,5 g kolhydrater, 17 g fett och 6 g fiber. Täcker (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar)  RDI av A-vitamin.
Kalkonbacon gentemot fläskbacon:
40 g kalkonbacon (av märket Ingelsta): 60 kcal, 6,8 g protein, 0,8 g kolhydrater och 3,2 g fett
40 g fläskbacon: 140 kcal, 5,4 g protein, 0 g kolhydrater och 13 g fett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar