Ingredienser (2 - 3 portioner):
Gör så här:
- 4 normalstora eller 2 jättestora morötter (350 g)
- 1/2 gul lök (60 g)
- 1 - 2 vitlöksklyftor (3 g)
- 3 dl krossade tomater (250 g)
- 1 msk rapsolja (3,6 g)
- 1 1/2 tärning grönsaksbuljong
- 2 1/4 dl kvarg 1 % fett (225 g)
- vatten till ca 7 - 8 dl soppa
- cayennpeppar
- (ev 3 msk creme fraiche 34 % fett till servering, 45 g och 125 kcal)
Gör så här:
- Hacka upp morötter fint.
- Hacka lök och vitlök och fräs löken med rapsoljan i botten av en kastrull. När löken blivit glansig tillsätt vatten, krossade tomater, buljong, morötter och massa cayennepeppar. Koka tills morötterna är mjuka.
- Tillsätt kvargen och mixa soppan len med en stavmixer. Servera med creme fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar