Ingredienser (1 sats ≈ 12 portioner):
Torra ingredienser:
Gör så här:
Torra ingredienser:
- 1 dl havregryn, berikade med vetekli, kan uteslutas (40 g)
- 1 dl mandel (40 g)
- 1 dl pumpakärnor (66 g)
- 1 dl quinoapuffar (10 g)
- 1 dl hampaprotein, 49 g protein per 100 g (40 g)
- 1 dl solrosfrön (62 g)
- ca 1/2 dl melonkärnor (30 g)
- 1/2 dl kakaonibs (30 g, rostade i näringsberäkningen)
- ca 1/2 dl tranbär (25 g)
- 1 msk linfrön (10 g)
- 2 msk carobpulver, går att utesluta (4 g)
- 1 msk raw kakaopulver, 11 % fett (2 g)
- 6 torkade osockrade aprikoser
- vaniljpulver
Bindning/vätska:
- 1 banan
- 1 torkad osockrad aprikos
- 1 msk honung (9 g)
- 1 1/2 - 2 dl vatten
Gör så här:
- Hacka upp alla torra ingredienser i en skål och blanda runt.
- Mixa banan, vatten, torkad aprikos och honung i/med en mixer/mixerstav. (Det spelar ingen roll hur mycket vatten man har bara det blir tillräckligt mycket så att alla ingredienser i skålen blir täckta. Dock ska granolan torka sedan så med mindre mängd vätska torkar den fortare.) Häll över vätskeblandningen över de torra ingredienserna och blanda väl.
- Bred ut granolan till en platt kaka på en plåt med bakplåtspapper. Fördela granolan till en eller två fyrkantiga kakor (förslagsvis 2 stora kakor som sedan skärs i 6 bitar, för näringsberäkningen nedan). Sätt ugnen på 45 grader Celsius. Sätt ett ett köksredskap i metall, som inte går emot det varma gallret upptill inne i ugnen, för att lämna en springa vid ugnsluckan och torka granolan tills den är helt torr. Vänd granolan efter ca halva tiden så torkar den snabbare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar