Ingredienser (1 portion):
Gör så här:
- 120 g kycklingfilé
- 50 g mungbönspasta, torrvara (av märket A la Eco)
- 80 g broccoli
- 1 msk creme fraiche 34 % fett
- grönsaksbuljong, 1/2 tärning eller mindre (glutenfri, annars krydda extra med kryddor som lökpulver, vitlökspulver, honung, örtsalt)
- ev. 1 tsk soja för finare färg
- kryddor: basilika, oregano, chili, vitlök/vitlökspulver
(Byt eventuellt ut creme fraichen och buljongen mot kokosmjölk och asiatisk fisksås/misopasta och lite sötning. Krydda med kaffir limeblad/thailändsk basilika)
- Skiva kycklingen fint. Hacka upp broccolin i mindre bitar och koka upp lätt saltat vatten i en kastrull. Koka pastan enligt anvisning (6-8 minuter). 2-3 minuter innan pastan är klar släng i broccolin och koka tills både pasta och broccoli är färdiga.
- Häll av vattnet och spola av pasta och broccoli med kallt vatten (ingredienserna ska bli nedkylda så att "kokningen" inte fortsätter).
- Koka på nytt upp buljong i kastrullen. Lägg i kycklingen och sjud den i 5-7 minuter tills den är klar. Klicka i creme fraichen och kryddor.
- Tillsätt pasta och broccoli och låt koka upp. Smaka av och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar