onsdag 30 oktober 2013

Enkel mungbönspasta med kycklingfilé

Det här är en enkel, snabb och lättlagad rätt som går att variera och krydda med många olika smaker. Den är framförallt perfekt om du vill ta igen eller få i dig mycket protein och fiber i en måltid (dom där dagarna när planeringen spricker t. ex.).


Ingredienser (1 portion):
  • 120 g kycklingfilé
  • 50 g mungbönspasta, torrvara (av märket A la Eco)
  • 80 g broccoli
  • 1 msk creme fraiche 34 % fett
  • grönsaksbuljong, 1/2 tärning eller mindre (glutenfri, annars krydda extra med kryddor som lökpulver, vitlökspulver, honung, örtsalt)
  • ev. 1 tsk soja för finare färg
  • kryddor: basilika, oregano, chili, vitlök/vitlökspulver
(Byt eventuellt ut creme fraichen och buljongen mot kokosmjölk och asiatisk fisksås/misopasta och lite sötning. Krydda med kaffir limeblad/thailändsk basilika)

Gör så här:
  1. Skiva kycklingen fint. Hacka upp broccolin i mindre bitar och koka upp lätt saltat vatten i en kastrull. Koka pastan enligt anvisning (6-8 minuter). 2-3 minuter innan pastan är klar släng i broccolin och koka tills både pasta och broccoli är färdiga.
  2. Häll av vattnet och spola av pasta och broccoli med kallt vatten (ingredienserna ska bli nedkylda så att "kokningen" inte fortsätter).
  3. Koka på nytt upp buljong i kastrullen. Lägg i kycklingen och sjud den i 5-7 minuter tills den är klar. Klicka i creme fraichen och kryddor.
  4. Tillsätt pasta och broccoli och låt koka upp. Smaka av och servera.

    En portion innehåller ca: 362 kcal, 51 g protein, 6,4 g kolhydrater, 14,7 g fett och 12,6 g fiber. Täcker (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar) minst 30 % av RDI av vitaminerna folat, B1, B3, B6, C samt mineralerna fosfor och kalium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar