tisdag 14 oktober 2014

Turkisk yoghurt med gurka och myntadressing

Är man van att äta mager kvarg så blir turkisk yoghurt som den lenaste grädden i smaken. Det här är perfekt att äta som mellanmål eller som en nyttigare efterrätt.


Ingredienser (1 portion)
  • 2 dl Turkisk yoghurt, 10 % fett (200 g)
  • 1/2 päron (90 g)
  • ca 50 g gurka
  • 1 1/2 tsk olivolja/pumpafröolja (här 5 g olivolja)
  • 2 tsk honung, alt. stevia för en sockerfri variant (8 g honung)
  • vaniljpulver
  • mynta + pepparmintsdroppar


Gör så här:

  1. Blanda yoghurten med vaniljpulvret. 
  2. Blanda ihop dressingen av honung, olja, färsk eller torkad mynta samt nån droppe pepparmintsolja.
  3. Hacka upp päron och gurka. Servera med yoghurten och dressingen.


En portion innehåller ca: 330 kcal, 7 g protein, 27 g kolhydrater, 21 g fett och 3,5 g fiber. Täcker minst 15 % av det RDI av vitaminerna folat, A, B2, B12, E, K samt mineralerna fosfor, kalcium och kalium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar