Den första glassen jag gjorde var yoghurt- och melonglass, som är ett perfekt substitut för traditionell isglass. Den är sockersnål, fettsnål och kalorisnål och kan därför ätas med gott samvete. ;)
Ingredienser (1 glass ≈ 1 dl):
Gör så här:
En glass innehåller ca: 65 kcal, 2 g protein, 7 g kolhydrater, 3 g fett och 0,4 g fiber. Täcker ca 5-8 % av det RDI (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar) av vitaminerna B1, B2, B6, B12, C samt mineralerna fosfor, kalcium och kalium.
- 1/2 dl turkisk yoghurt, 3 % fett (50 g)
- 1/2 dl mixad vattenmelon (50 g)
- 1 tsk kokosmjölk (6 g, 24 % fett)*
- (1 tsk honung till 4 st glassar, i näringsberäkningen räknat med 1 g per glass)*
- steviadroppar efter smak
- vaniljpulver
* Kan uteslutas
Gör så här:
- Blanda turkisk yoghurt i en skål med lite honung (alt. stevia) och en nypa vaniljpulver. Blanda ev i lite kokosmjölk för att göra yoghurten lite fetare.
- Mixa vattenmelonen med en stavmixer. Söta extra med stevia (frusen melon smakar mindre sött än kall). Varva mixad melon med yoghurtblandningen i glassformar och frys in.
Personligen gillar jag den naturella smaken på yoghurten, men om man vill ha den riktigt söt i smaken man man söta den extra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar