måndag 7 juli 2014

Yoghurt- och melonglass

Beställde nyligen (från http://www.laplandecostore.se) rostfria och giftfria glassformar från Onyx, vilka jag såklart var tvungen att använda omedelbart. Det jag också gillar med formarna är att man kan ta ur en glass i taget och sen fylla den direkt med ny glass, utan att behöva tömma alla formarna. Jag köpte mig också två rostfria sugrör av samma märke. 

Den första glassen jag gjorde var yoghurt- och melonglass, som är ett perfekt substitut för traditionell isglass. Den är sockersnål, fettsnål och kalorisnål och kan därför ätas med gott samvete. ;)


Ingredienser (1 glass ≈ 1 dl):
  • 1/2 dl turkisk yoghurt, 3 % fett (50 g)
  • 1/2 dl mixad vattenmelon (50 g)
  • 1 tsk kokosmjölk (6 g, 24 % fett)*
  • (1 tsk honung till 4 st glassar, i näringsberäkningen räknat med 1 g per glass)*
  • steviadroppar efter smak
  • vaniljpulver
* Kan uteslutas

Gör så här:
  1. Blanda turkisk yoghurt i en skål med lite honung (alt. stevia) och en nypa vaniljpulver. Blanda ev i lite kokosmjölk för att göra yoghurten lite fetare.
  2. Mixa vattenmelonen med en stavmixer. Söta extra med stevia (frusen melon smakar mindre sött än kall). Varva mixad melon med yoghurtblandningen i glassformar och frys in.
Personligen gillar jag den naturella smaken på yoghurten, men om man vill ha den riktigt söt i smaken man man söta den extra.




En glass innehåller ca: 65 kcal, 2 g protein, 7 g kolhydrater, 3 g fett och 0,4 g fiber. Täcker ca 5-8 % av det RDI (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar) av vitaminerna B1, B2, B6, B12, C samt mineralerna fosfor, kalcium och kalium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar