Ingredienser (1 wrap):
Huvudingredienser:
Huvudingredienser:
- 1 majs- och vetetortillas (42 g, 116 kcal)
- 1/4 dl torkad hel bovete (20 g, 65 kcal)
- ca 1 skiva grillkryddad fläskfilé (42.5 g, 57 kcal och 11 g protein)
- 1 blad romansallad (50 g)
- 1/6 röd paprika (20 g)
- 1/4 färsk chilipeppar (2,5 g)
Cashewostsåsen*:
* Det är lite i minsta laget att endast göra en portion sås, eftersom det kan vara svårt att mixa en sån lite mängd. Man kan dock mixa fler cashewnötter till ett pulver, som man sen förvarar i en burk, och och då endast använda en del till såsen.
- 1/8 dl cashewnötter (8.2 g)
- 1/2 msk näringsgäst (2 g)
- ev. nån droppe flytande stevia
- lökpulver och salt
- vatten till lagom konsistens
Marinad/Sås till ca 0,5 - 1 kg kött (ej medräknad i näringsberäkningen):
- 2 msk tomatpuré
- 1-2 msk sambal oelek
- 1/2 msk honung
- 1/2 msk tamarisoja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 2 msk vatten (mer till såsen)
- grillkrydda
- (ev. lite vitlökssmör/kokosolja)
* Det är lite i minsta laget att endast göra en portion sås, eftersom det kan vara svårt att mixa en sån lite mängd. Man kan dock mixa fler cashewnötter till ett pulver, som man sen förvarar i en burk, och och då endast använda en del till såsen.
Gör så här:
- Marinera köttet några timmar och grilla det i ugnen. Alt. skär fläskfilén i bitar, fräs den i en stekgryta snabbt, häll på såsen och låt det puttra ca 10-15 min tills det är färdigt.
- Koka boveten enligt anvisning. (Observera hur man får bort fagopyrinet, som kan irritera ögats slemhinna.) Skölj sen det färdigkokta bovetet i kallt vatten eller låt det svalna en stund innan servering.
- Såsen: Mixa först cashewnötterna med näringsgästen till ett fint pulver. Tillsätt sen övriga ingredienser och blanda i en skål. Gör den lite lösare då nötterna suger upp vatten i efterhand.
- Blanda bovetet med cashewostsåsen och smaka av med salt och peppar. Skär köttet i mindre bitar. Strimla romansallad, paprika och hacka upp chili. Servera i tortillabröd.
En wrap innehåller ca: 310 kcal, 19 g protein, 40 g kolhydrater, 8 g fett och 3,5 g fiber. Täcker enligt Livsmedelsverkets näringsberäkningar ca 20 % eller mer av RDI av vitaminerna folat, A, B1, B2, B3, B6, C, K samt mineralerna fosfor, järn, kalium, magnesium och zink.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar