torsdag 19 december 2013

Het köttfärsmix med grönsaker och raw cashewostsås

Sånt där ihopsläng när man inte ens var sugen på att laga mat. :) Jag äter med fördel mat som inte är "en rätt", alltså mixat/blandat. På så vis kan man känna smakerna av varje ingrediens för sig (givetvis tillsammans med en supergod raw-sås). Gillar man ostsmak så är ju näringsgästen dessutom perfekt att använda sig av när man vill göra en nyttigare form av dressing/sås/dipp.


Ingredienser (1 portion):

Huvudingredienser:

  • 125 g nötfärs *
  • 1 äpple (120 g)
  • 1/3 röd paprika (40 g)
  • 1/2 stor rödbeta eller en hel liten (90 g)
  • 1 näve babyspenat (25 g)
  • ca 1 dl frysta gröna ärter (64 g)
  • ca 1 dl riven rödkål (50 g)
  • kryddor till nötfärsen: tomatpuré, grillkrydda, chilipeppar, soja

Cashewsås:

  • 1/4 dl cashewnötter (16 g)
  • ca 2 tsk färskpressad limejuice (10 g)
  • 1 msk näringsgäst (4 g)
  • vatten till lagom konsistens
  • kryddor: vitlökspulver, lökpulver och salt

125 g nötfärs innehåller: 203 kcal, 27,5 g protein, 0 g kolhydrater och 10,5 g fett.

Gör så här:
  1. Tina ärterna. Mixa cashewnötter med näringsgäst. Mixa igen med övriga ingredienser till såsen.
  2. Strimla och skär upp övriga grönsaker/frukt (jag använde min mandolin för tunna skivor/strimlor).
  3. Stek köttfärsen med kryddor. Servera med grönsaker/frukt och sås. Piece of cake! :)
    En portion innehåller ca: 490 kcal, 38 g protein, 40 g kolhydrater, 19 g fett och 12 g fiber. Täcker (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar) minst 50 % av RDI av vitaminerna folat, B1, B2, B3, B6, B12 och C samt mineralerna fosfor, jod, järn, kalium och zink.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar