torsdag 14 november 2013

Quinoagröt med bär

En ny favoritgröt!



Ingredienser (1 portion):
  • 1/2 dl quinoa, torrvara (ca 38 g torkad, 120 g kokad)
  • 2 ekologiska ägg (110 g)
  • 2 msk kokosmjölk, ca 24 % fett (30 g)
  • 1 tsk honung (4 g)
  • 1/2 - 1 dl bär (50 g blandade bär)
  • ca 3/4 dl vatten
  • en nypa salt

Gör så här:

  1. Skölj quinoan ordentligt (annars blir den besk) och lägg den med kokosmjölk, vatten, honung, bär och en nypa salt i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter tills quinoan är färdig.
  2. När quinoan är färdig knäck i äggen och rör om ordentligt. Håll kastrullen på kvar på plattan och rör runt tills gröten har lagom konsistens.

    En portion (topping EJ medräknad) innehåller ca: 415 kcal, 20 g protein, 35 g kolhydrater, 21,6 g fett och 11 g fiber. Täcker (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar) minst 25 % av RDI av vitaminerna folat, A, B2, B12, D, E, K och E samt mineralerna fosfor, jod, järn, magnesium, selen och zink.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar