Ingredienser (1 portion):
Huvudingredienser:
Dressing/sås:
Gör så här:
Huvudingredienser:
- 150 g kycklingfilé
- 1/2 morot (55 g)
- 1 näve bladspenat (25 g)
- 1 näve groddar (25 g, alfagroddar)
- 2 champinjoner (44 g)
- 1/2 röd chilipeppar (4 g)
- 1 msk rapsolja*
- 1 msk tamarisoja**
- 1 msk tahini (i näringsberäkning 10 g sesamfrön)
- 1 tsk honung (4 g)
- 1/2 - 1 msk tamarisoja (15 g)
- 1 msk limejuice (15 g)
- ca 1 msk vatten, till lagom konsistens
- vitlökspulver
* Eftersom stor del av marinaden hälls av är den ej fullt medräknad i näringsberäkningen. Medräknat är 6 g rapsolja.
** Går även att ersätta/delvis byta ut mot vinäger och/eller vatten samt kryddor som grillkrydda, vitlökspulver och cayennepeppar.
Gör så här:
- Koka kycklingfilén i ca 10 minuter med buljong, en skvätt soja och kryddor som curry, vitlökspulver och chili (gärna ganska koncentrerad buljong). Blanda 1 msk rapsolja och 1 msk soja, skiva champinjonerna fint och marinera dom i ca 10 min.
- Riv/hyvla moroten med en julianneskärare eller potatisskalare. Skölj och strimla bladspenaten och skiva chilin.
- Blanda tahini, honung, soja, limejuice, vatten och vitlökspulver till dressingen.
- Ta upp champinjonerna från marinaden och låt den rinna av på hushållspapper. Servera champinjonerna med övriga grönsaker, kyckling och dressing.
- En portion innehåller ca: 320 kcal, 37 g protein, 13 g kolhydrater, 13,5 g fett och 3,5 g fiber. Täcker (enl. Livsmedelsverkets näringsberäkningar) minst 35 % av RDI av vitaminerna folat, A, B1, B2, B3, B6, C och E samt mineralerna fosfor, kalium, magnesium och selen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar