tisdag 1 oktober 2013

Ugnskokt torskfilé med grönsaker och solrospesto

Slängde ihop en härlig tallrik av de ekologiska grönsakerna jag köpte på marknaden i lördags. 


Ugnskokade torskfilé i buljong och fiskkryddor, som jag sen åt med snabbkokta grönsaker och solrosfröpesto.


Solrosfröpesto (1 portion)
Mixa samman:
  • 1 blötlagd soltorkad tomat
  • ca 1 msk solrosfrön
  • vatten till lagom konsisten (gärna blötläggningsvattnet från tomaten)
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1/2 tsk sötning av valfritt slag
  • vitlökspulver och eventuellt andra kryddor.


En portion (ca 130 g torskfilé) innehåller ca 274 kcal, 35 g protein, 12 g kolhydrater, 9,6 g fett och 8 g fiber. Täcker minst 25 % av RDI av vitaminerna folat, B1, B3, B6, B12, C, D och E samt mineralerna fosfor, jod, järn, kalium, magnesium, selen och zink.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar