Ingredienser (1 mindre portion)
Gör så här:
En portion innehåller ca: 170 kcal, 24 g protein, 16 g kolhydrater, 1,5 g fett och 3 g fiber. Täcker minst 20 % av det RDI av vitaminerna folat, B6, B12, C samt mineralerna fosfor, järn, kalium, magnesium, selen och zink (19%).
- 1/3-3/4 squash (250 g)
- 1 1/2 dl skalade räkor (75 g)
- vitlöksgroddar (20 g alfagroddar)
- pressad juice av 1/2 lime (15 g)
- 2 tsk agavesirap eller annan sötning (10 g)
- 1 msk fisksås, eller misopasta (15 g fisksås)
- 1 nypa vitlökspulver
- färsk eller fryst koriander, alt. på burk (2 g)
- cayennepeppar eller färsk chilipeppar
Gör så här:
- Svarva/skär/hyvla grönsakerna, här squashen. (Låt dessa ligga framme ca 30 min innan servering, då rumstempererade grönsaker smakar bättre än iskalla.) Salta lätt den svarvade squashen och lägg i ett durkslag.
- Blanda ihop såsen av limejuice, fisksås, agavesirap, vitlökspulver, koriander och cayennepeppar. Smaka av.
- Krama innan servering försiktigt ut vätska ur squashen. Blanda ner räkor och grönsaker med såsen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar